Over ons

L&O Architecten is een allround modern architectenbureau. Ruim 90 jaar ervaring is opgebouwd in nieuwbouw, verbouw, renovatie / restauratie, monumentenzorg en herbestemming. De ervaring gecombineerd met verfrissend nieuwe ideeën zorgen voor creatieve, gedurfde en goed doordachte ontwerpen.

Woningbouw, bedrijfsgebouwen, kantoren, winkels, scholen en zorg behoren tot de gebieden waarin we werkzaam zijn. Tot onze opdrachtgevers behoren particulieren, bedrijven, ontwikkelaars, beleggers, overheden en besturen van geloofsgemeenschappen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Geschiedenis

1935

De geschiedenis van L&O Architecten gaat terug tot midden jaren ’30 van de vorige eeuw. Dhr. Anton Leferink begint in die jaren een eigen zaak in het centrum van Haaksbergen. Het bedrijf houdt zich bezig met vele facetten uit de bouw. Van architecten werkzaamheden tot de het bouwen en van makelaardij tot het financieren en verzorgen van hypotheken.

1964-1998

In 1964 treden zijn zoon Bennie Leferink met zijn vrouw Maria Leferink toe tot het bedrijf. Beiden zijn architect en interieur-architect. In 1967 verhuisd een deel van het bedrijf naar de Eibergsestraat in Haaksbergen. In de volgende jaren maken ze van het bedrijf een allround architectenbureau. De opdrachten portefeuille bestaat veelal uit het bouwen en verbouwen van bedrijven, kantoren en woningen.

1999

In 1999 treedt architect Walter Olde Engberink toe tot het architectenbureau en wordt de naam gewijzigd in L&O Architecten. De L en de O staan voor beide achternamen van de architecten.

2002

In 2002 trekken Bennie en Maria Leferink zich terug uit de directie van het bureau. Walter Olde Engberink leidt het architectenbureau nu vanuit dezelfde maar vernieuwde locatie aan de Eibergsestraat 112 in Haaksbergen.

Kenmerkend voor het bureau zijn en blijven nog steeds:

  • zorgvuldig ontwerpen en bouwen binnen het budget.
  • vakkennis in het bouwen en verbouwen van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, winkels, zorgsector,onderwijs, restauraties.
  • alle disciplines in huis van ontwerp tot uitvoering, van interieur tot exterieur.