De Maalderij

In het ontwerp van De Maalderij staat duurzaamheid centraal. Dit heeft geresulteerd in 30 buitengewoon energiezuinige (Energielabel A++) woningen met een optimaal wooncomfort. De woningen zijn uitstekend geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en innovatieve verwarmings- en ventilatietechnieken. Verder is er, met het oog op duurzaamheid, gekozen voor de toepassing van hoogwaardige en tegelijkertijd milieuvriendelijke bouwmaterialen.

Het totale plan bestaat uit 6 verschillende woningtypes en een vrijstaande woning. De verschillende woontypes zijn vernoemd naar de graansoorten die op het terrein in het verleden zijn verwerkt (haver, rogge, mais, gerst, tarwe en boekweit). Hierbij is de architectuur van de woningen ook geïnspireerd op het agrarische industriële verleden van deze locatie. De met lessenaarsdaken afgewerkte woningen verwijzen naar de sheddaken van de oude fabrieksgebouwen die hier voorheen hebben gestaan. Ook in de afwerking van de woningen zijn deze verwijzingen terug te zien, door het gebruik van traditionele materialen en keramische pannen.

Het creëren van een aangenaam, gezond en veilig leefklimaat voor alle bewoners, zowel jong als oud, loopt als een rode draad door nieuwbouwplan De Maalderij.

category

date